Center Tranum

Jammerbugt Asylafdelings hovedcenter ved Tranum er et af landets ældste, stadigt fungerende asylcentre.

Det blev oprettet i 1994 og har siden midten af 2003 været drevet af Brovst Kommune, nu Jammerbugt Kommune.

Center Tranum er beliggende i smuk natur tæt ved Vesterhavet. Der er gode faciliteter, så beboerne kan spille fodbold, håndbold, basket- og volleyball, og der er legepladser til børnene. I Tranum er der indrettet et aktivitetshus med en secondhand shop, styrketræningsrum og forskellige fritidstilbud.

På Center Tranum bor såvel enlige asylansøgere som familier med børn, og der er kapacitet til 348 pladser på centret. Jammerbugt Asylafdelings administration har desuden kontor på denne adresse.

Vores hverdag

På Center Tranum bor der både enlige mænd og kvinder, eneforsørgere samt familier. Børnene tilbydes skolegang og SFO på den lokale skole, og de voksne går i skole på Voksenskolen, den tidligere Realskole, i Brovst. Hvis man har lyst kan man også blive en del af de lokale fritidsklubber. Som en del af vores hverdag, har beboerne interne arbejdspraktikker og forskellige aktiveringsprojekter. Mål er at skabe en meningsfuld hverdag i en situation, hvor fremtiden nogle gange kan være uoverskuelig. Disse praktikker dækker blandt andet rengøring og vedligehold af alle arealer.

Praktiske kurser

Jammerbugt Asylafdelings Voksenskole har søsat et antal såkaldte opkvalificerende kurser for de asylansøgere, der har lyst til at lære praktiske fag. Når beboerne har gennemført disse kurser, vil de modtage et engelsksproget deltagerbevis udstedt af kursusstedet. Beboerne har udvist stor interesse for kursusforløbene, og tilmeldingen har været så stor, at man har været i stand til at oprette ventelister til flere af kursusforløbene.

Kurserne oprettes og gennemføres i samarbejde med bl.a. VUC i Brovst og Vrå Højskole. Samarbejde er udvidet til også at omfatte AOF i Brønderslev samt Sandmoseskolen, så der er mulighed for at veksle mellem forskelligartede kurser de pågældende steder. Kurserne omfatter undervisning i IT, haveindretning og fotografering, og der har været afholdt værksteds-, frisør- og sykurser. Der er blevet afholdt kurser i førstehjælp, og i Vrå og Brønderslev er der tilbudt kursusforløb i kost og motion.

Sundhedstilbud for beboerne

Fem sygeplejersker arbejder i sundhedsklinikken på Center Tranum alle hverdage, og lægen kommer på centret en gang om ugen.

Sygeplejerskerne visiterer til lægeundersøgelser, tandlæge eller optiker.

Vores sundhedsplejerske står til rådighed for alle familier med børn og har fast konsultationstid. Sundhedsplejen samarbejder med læger, tandlæger, lærere på skolen og medarbejdere på asylcentret. Sundhedsplejen er behjælpelig med, at børnene får de lovpligtige børneundersøgelser, vaccinationer samt regelmæssig tandeftersyn og behandling.

Interesseret i at blive frivillig på centret?

Jammerbugt Asylafdeling sætter stor pris på vores engagerede frivillige.

Læs mere under menupunktet ’FRIVILLIG’.

JAMMERBUGT ASYLAFDELING

Tidligere Brovst Asylcenter

Vestkystvejen 78, Tranum

9460 Brovst

Tlf. 72 57 88 40

Fax 72 57 88 49

asylcenter@jammerbugt.dk

Mandag - tordag kl. 09:00 - 16:00

Fredag kl. 09:00 - 13:00

Lørdag og søndag lukket

Vagttelefon: Tlf. 41 91 17 82

Gælder alle centre i Nordjylland uden for normal åbningstid

Find os på Google Maps